Herinrichting centrum vordert sneller dan voorzien

Op maandag 13 april starten de nutswerken van fase 2 en 3 aan de herinrichting van het stadscentrum van Vilvoorde. Normaal gezien zouden deze fases pas later plaatsvinden maar de werkzaamheden schieten zo goed op dat de planning herzien kon worden.

Concreet betekent dit dat de leidingswerken en de huisaansluitingen vervroegd worden uitgevoerd in de Leuvensestraat van aan de Nowélei tot aan de Vijfhoek.

De nutswerken van fase 1 van de stadsvernieuwing zijn intussen al een tijdje bezig. ‘De vervroeging van fases 2 en 3 brengt heel wat voordelen met zich mee’, vertelt Katrien Vaes, schepen voor openbare werken (Open Vld).

‘Eerst en vooral zullen de nutswerken grotendeels zijn afgerond vóór het bouwverlof. Bovendien zal de Leuvensestraat in augustus hierdoor geen volledige bouwwerf zijn. Dan starten immers de werken aan de bovenbouw in de Leuvensestraat van aan de Grote Markt tot aan de Nowélei en in de Guldenschaapstraat. De totale hinder wordt dus beperkt.’

Om het vlotte verloop van de werken in het stadscentrum te vieren, wil het stadsbestuur graag iets extra doen. ‘Daarom trakteren we woensdag 15 april op allerhande lekkers’, aldus schepen van Mobiliteit Francine De Prins (Groen).

‘Vanzelfsprekend willen we hier ook de handelaars en de inwoners bij betrekken omdat zij toch hier en daar wat hinder ondervinden.’ Iedereen is van harte welkom om 10 uur in de Leuvensestraat ter hoogte van de Varkensmarkt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise