Gemeentepersoneel Meise raadt mammografie aan

Personeelsleden en enkele raadsleden van de gemeente doen een warme oproep naar 2.702 vrouwen uit Meise om een mammografie te laten uitvoeren.

Een mammografie is een röntgenfoto die gemaakt wordt van de borsten. Op die manier kunnen eventuele afwijkingen snel opgespoord worden. Vooral borstkanker kan ontdekt worden door middel van een mammografie.

Van 16 tot en met 30 maart staat de mammobiel opnieuw in Meise, op de parking van het administratief centrum. Vrouwen tussen 50 en 69 jaar kunnen er een test laten uitvoeren onder leiding van professionals.

Eén op de negen vrouwen krijgt borstkanker, maar een vroegtijdige opsporing geeft vanzelfspreken wel meer kans op genezing. “2.702 vrouwen uit Meise krijgen een uitnodiging in de bus, zegt schepen van Volksgezondheid Sonja Becq (CD&V).

‘Ze moeten vooral niet twijfelen, en als ze de afspraak hebben gemist, kunnen ze terecht op het nummer 0800-60.160 voor een nieuwe afspraak’, voegt Becq daar nog aan toe.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise