Inbrekers hebben het gemunt op basisscholen

De scholen in Meise en omgeving worden de jongste tijd geviseerd door inbrekers. In de Leertuin in Meise gingen dieven tijdens de Kerstvakantie aan de haal met vier laptops.

Dinsdagnacht was er dan een inbraakpoging in de Fusieschool in Wolvertem. Ook in buurgemeente Londerzeel waren er recent nog verschillende inbraken in scholen. Volgens de politie is het te vroeg om te zeggen of de feiten met elkaar in verband staan.

De scholen in Meise zijn in trek bij de inbrekers zoveel is duidelijk. In het begin van de kerstvakantie werd ingebroken in De Leertuin in Meise centrum. Daar werden vier klassen opengebroken en gingen de dieven aan de haal met vier laptops. Er werden daarbij ook verschillende ramen en deuren beschadigd.

Volgens schepen van Onderwijs Marcel Belgrado (CD&V) hebben de daders zich via de aangrenzende sporthal een toegang verschaft. ‘Ze zijn daarna ook nog in de cafetaria van de sporthal proberen binnen te breken maar daar is het alarm afgegaan en moesten ze de vlucht nemen voor de aankomende politie.’

Van dinsdag op woensdag wilden inbrekers opnieuw hun slag slaan, deze keer in de Fusieschool in Wolvertem. Uiteindelijk bleef het bij een poging. Er is wel de nodige schade.

‘Er werden ramen en deuren geforceerd in drie klaslokalen en ook de achterdeur is beschadigd’, zegt directeur Willy Van Stichel. ‘Ze hadden al een aantal zaken klaargelegd waaronder twee laptops maar die hebben ze achergelaten. Blijkbaar zijn de inbrekers op een of andere manier gestoord geweest en zijn ze moeten gaan lopen.’

‘Het lijkt erop dat onze scholen geviseerd worden’, zegt schepen Belgrado. ‘Hopelijk blijft het nu hierbij.’ Ook in de Virgo Sapiensschool in Londerzeel werd voor Nieuwjaar tot twee keer toe ingebroken.

Volgens de politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) is het te vroeg om te zeggen of er een verband is tussen de inbraken.

‘Het lijkt voorlopig om niet meer dan alleenstaande feiten te gaan met een zekere tijdspanne tussen’, zegt woordvoerder Freddy Van Heymbeeck. ‘Het onderzoek is echter nog lopende.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise