Pastoor vraagt aandacht voor Luc De Vos

Pastoor Jan Lagae uit Meise moedigt parochiale medewerkers op om in een catechesemoment, godsdienstlessen of misvieringen op een of andere manier aandacht te besteden aan het overlijden van Gorki-zanger Luc De Vos. De Vos, die zaterdag werd begraven in Gent, was gelovig en kwam daar ook voor uit.

‘Net als zovelen in Vlaanderen, ben ik reeds de hele week erg bezig met het plotse overlijden van zanger en ‘volksmens’ Luc De Vos’, zegt Lagae.

‘Ik heb hem persoonlijk nooit ontmoet maar wat De Vos zegt in interviews over het troostende van muziek in het algemeen, en zijn muziek en liedjes in het bijzonder sluit aan bij bepaalde bijbelfragmenten. Ik denk dan ook dat dit jongeren én volwassenen kan aanspreken.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise