Jozef Aerts, een leven voor de judosport

Zoals ieder jaar vierde de sportraad van Meise in juni zijn kampioenen: individueel en in groep.

Ook de bijzondere prestaties van verschillende medewerkers werden in de bloemen gezet.

Dit jaar werd ook de sportieve senior in de bloemen gezet, geen alledaagse senior maar een man met een boeiend verhaal: Jozef Aerts (83).

In de maand mei 1954 startte hij met zijn eerste judolessen bij de toenmalige Rijkswacht in Elsene.

6 jaar later werd hij aangesteld als judoleraar bij de Rijkswacht in Etterbeek waar hij 10 jaar opleiding gaf in de gevechtsport: judo en zelfverdediging.

In 1970 startte hij met enkele judovrienden Judoclub Mansio te Meise. Alles samen is hij dit jaar 60 jaar judoka, 54 jaar judoleraar waarvan 44 jaar in judoclub Mansio. Honderden leerlingen heeft hij onderwezen. Vandaag komen regelmatig oud judoka’s zich met hun kinderen of kleinkinderen aanmelden in judoclub Mansio.

Als kinesitherapeut-verzorger stond hij 25 jaar ten dienste van de Belgische Judo Bond en het Olympisch Comité. Hij nam deel aan 5 Olympische spelen en 30 Europese kampioenschappen, 15 wereldkampioenschappen en meer dan 100 internationale judostages. Hij was 20 keer afgevaardigde samen met de nationale ploeg in Japan voor de deelname aan verschillende internationale judostages.

Vandaag op zijn 83 jaar zie je hem wekelijks nog 15 uur per week op de tatami (judotapijt) in de Sportschuur te Wolvertem. Tijdens het weekend begeleidt hij de wedstrijdjudoka’s naar de verschillende tornooien.

Om zijn conditie op peil te houden zwemt hij minstens 2 maal per week zijn kilometer crawl, en dagelijks doet hij aan kracht- en weerstandstraining met zijn honderd sit-ups.

www.sportschuurwolvertem.be/  http://www.judomansio.be/

www.facebook.com/pages/judo-mansio-meise/239691151442?ref_type=bookmark

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise