Na sabbatjaar opnieuw dernycriterium in Ninove

Gilbert Appelmans voorzitter van de nieuwe vzw ‘Derny Cycling Ninove’ heeft na de ontbinding van het vorige bestuur een jaar van relatieve stilte gebruikt om een structuur op te zetten die  het dernycriterium van Ninove nieuw leven wil inblazen.

Op zondagnamiddag 13 juli zijn het eliterenners zonder contract en beloften die aan het criterium zullen deelnemen. Op het programma ook een wedstrijd voor gewezen profs en gentlemen. Vanaf volgend jaar wil Derny Cycling Ninove met profs uitpakken.

De voorstelling van de renners begint om 14.45 uur. Daarna (om 15 uur) gaan de ex-profs en gentlemen van start voor een wedstrijd over 15 ronden. De elite zonder contract en beloften rijden nadien twee reeksen van ieder 15 ronden en een finalereeks van 20 ronden.

De deelnemers :

Elite zonder contract en beloften: Benjamin Verraes, Nicky Cocquyt, Julien Van Den Branden, Tommy Baeyens, Dries Hollanders, Kevin Hulsmans, Frederik Penne, Thomas De Troch, Robin Van Goethem, Kevin Peeters, Gorik Gardeyn en Dean Goessene.

Ex-profs en gentlemen: Jan Baeyens, Steve Schets, Kevin Vanderslagmolen, Andy De Smet, Pascal Van Renterghem, Ingmar De Poortere, Wim Van Huffel, Patrick Roelandt, Patrick Jacobs, Sven Vandenhoute en Jan Goessens.

Topartikels editie Ninove-Dender