CD&V Plus en Open VLD trekken samen naar de kiezer onder de naam Team Liedekerke

Volgend jaar trekken CD&V Plus en Open VLD in Liedekerke samen naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam Team Liedekerke. Beide partijen maken nu al samen met Vooruit deel uit van de meerderheid.

Zoek in oktober volgend jaar niet naar CD&V Plus en Open VLD op uw stemformulier tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Beide partijen hebben immers aangekondigd om samen op te komen onder de naam Team Liedekerke. “De naam zegt het zelf: Team Liedekerke heeft maar een agenda, deze van Liedekerke, los van regionale, Vlaamse of nationale politieke prioriteiten. Team Liedekerke is eerst en vooral een samenwerking tussen mensen met een groot hart voor Liedekerke en voor elke Liedekerkenaar”, laten beide partijen weten in een persbericht. 

Bij Team Liedekerke willen ze ervaring en vernieuwing samenbrengen om de troeven van de gemeente verder te verankeren en tegelijk de uitdagingen te benoemen en aan te pakken. “CD&V Plus en Open VLD zitten nu al samen in de coalitie met Vooruit en dus werd er ook gesproken over een gemeenschappelijk project voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vooruit kiest echter voor een eigen koers en uiteraard blijven we even goede vrienden”, zegt burgemeester Steven Van Linthout (CD&V).

Team Liedekerke wordt dus een gemengde lijst van de twee partijen maar wil ook plaatsen voorbehouden voor anderen. “Wie zich ten dienste wil zetten van Liedekerke en een positieve ingesteldheid heeft, is zeker welkom. We beginnen niet vanaf nul maar zoeken wel nieuwe mensen met frisse ideeen.”

De lijst wordt momenteel nog volop gevormd, maar het is nu al zeker dat huidig burgemeester Steven Van Linthout de lijst zal trekken. “Ik heb goesting om in dit verhaal te stappen en ga er tweehonderd procent voor. Team Liedekerke wordt een lijst waar je echt nog op de persoon kan stemmen, los van de nationale partijkleuren. Het wordt in oktober 2024 een dubbele opdracht om de mensen effectief naar het stemhokje te lokken en op Team Liedekerke te laten stemmen.”

Topartikels editie Ninove-Dender