Danny is de nieuwe uitbater van het sportcafé op de Heuvelkouter

Danny Van Haudenhove (52) is de nieuwe uitbater van het sportcafé op de Heuvelkoutersite in Liedekerke. Opvallend: de deal werd beklonken terwijl het gemeentebestuur zelf pintjes stond te tappen.

Na inspanning volgt ontspanning. Sporters blijven na een match of training al graag eens plakken in de cafetaria en ook supporters willen voor of na de match nog iets drinken. Alleen: de vorige uitbater van sportcafé Bokaal op de Heuvelkoutersite trok in het voorjaar van 2022 de deur achter zich dicht en sindsdien konden sporters en supporters niet meer terecht in de cafetaria naast de sportzaal. Omdat er geen nieuwe overnemer werd gevonden, stond het Liedekerkse schepencollege eind november zelf eens achter de toog om de troeven van het café in de verf te zetten.

En dat heeft duidelijk gewerkt, want die avond besliste Danny om ervoor te gaan. “De horeca is voor mij niets nieuw. Mijn grootmoeder had een cafĂ© en zelf heb ik nog een brasserie met twee feestzalen uitgebaat. De afgelopen jaren werkte ik in de Brico maar de liefde voor de horeca is gebleven”, vertelt Danny. Toen hij de stunt van het gemeentebestuur vernam, besloot hij eens langs te komen. “Ik moest de sfeer eerst opsnuiven voor ik de stap zette. Die avond heeft me over de streep getrokken.”

Danny is geen onbekende in Liedekerke. Hij groeide op in Aalst maar sleet een deel van zijn jeugd in Liedekerke. “Op de schaatsbaan heb ik nog achter de toog gestaan en heb hier ook veel fuiven georganiseerd. Ik ken het hier dus goed”, zegt hij.

Ondertussen opende Sportkaffee Bidon de deuren. In eerste instantie zelfs zeven dagen op zeven om te bepalen wat de beste openingsdagen zijn. Danny zal zijn job als barman ook deeltijds blijven combineren met zijn werk in de Brico maar toch is hij ambitieus met zijn Sportkaffee. “Het is een mooie zaak met een zuidgericht terras waar ik tijdens de zomermaanden een pop-up zomerterras wil voorzien. Voorts zijn een speelweide en een grote parking niet ver weg zodat Sportkaffee Bidon ook aantrekkelijk is voor wandelaars en voorbijgangers.”

Volgens Danny zullen de komende maanden nog wel meer ideeĂ«n rijpen. “Er is hier bijvoorbeeld ook een grote polyvalente zaal die ik misschien kan inschakelen voor kinderverjaardagsfeestjes. Ook sportmatchen zullen hier op tv te volgen zijn. Ik heb een dartsbord besteld en zou ook nog graag een kaartclub lokken. Je moet inventief blijven om bezoekers te lokken. De eerste reacties die ik hoor zijn alvast positief. Vooral ouders zijn blij dat ze niet meer in hun auto hoeven te wachten tijdens de sportles van hun kinderen.”

Topartikels editie Ninove-Dender