Rani is de jongste CD&V-schepen in Vlaams-Brabant

De 25-jarige Rani Arys trad begin dit jaar in de voetsporen van grootmoeder Dorette Heymans, die van 2007 tot 2019 schepen was in Liedekerke, ook voor CD&V. De goedlachse Arys deed in 2018 voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen en haalde meteen een mooi resultaat. Ze eindigde als vierde met 555 stemmen en werd op haar tweeëntwintigste gemeenteraadslid. De afspraak binnen de meerderheid was dat ze na drie jaar schepen kon worden, ondertussen rondde ze haar studie van sociaal werk aan de UGent af.

“Ik ben heel blij dat ik de bevoegdheden van Sport, Recreatie, Jeugd, Onderwijs en Ontwikkelingssamenwerking mag overnemen. Hier kan ik helemaal mijn ei in kwijt. De inzet voor alle scholen zowel als heel het dorpsleven met al zijn verenigingen liggen mij na aan het hart, net als onze jeugd. Ik was jarenlang monitor en gaf ook les in de zomerschool aan anderstalige kinderen. Zo komen alle bevoegdheden zeker terug in mijn persoonlijke interessevelden”, aldus Arys.

Partijgenoot en staatssecretaris van Asiel en Migratie, belast met de Nationale Loterij Sammy Mahdi wil Arys graag feliciteren. “Er is nood aan jonge mensen met een visie, die met veel zin in politiek er tegenaan gaan. En laat Rani nu zo’n persoon zijn. Ik ben trots dat ze de jongste schepen voor CD&V is in Vlaams-Brabant en wil haar dan ook graag veel succes wensen. Het College van Liedekerke zal haar ongetwijfeld goed ondersteunen.”

Topartikels editie Ninove-Dender