Rani Arys volgt Johnny Van Droogenbroeck op als schepen

Tijdens de gemeenteraad van december legde Rani Arys (CD&V, 25) de eed af in handen van burgemeester Steven Van Linthout. Vanaf 1 januari volgt zij Johnny Van Droogenbroeck (Vooruit, 57) op als schepen van Sport, Recreatie, Jeugd, Onderwijs en Ontwikkelingssamenwerking. Johnny was eerder al achttien jaar schepen of voorzitter van het OCMW in Liedekerke. Hij blijft de rest van de legislatuur nog zetelen als gemeenteraadslid. Bij de start van de legislatuur werd afgesproken dat hij zijn schepenmandaat na drie jaar zou overdragen aan Rani Arys. Zij nam in 2018 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en behaalde daarbij meteen 555 stemmen. Als schepen treedt ze in de voetsporen van haar grootmoeder Dorette Heymans, die jarenlang schepen was in Liedekerke.

Topartikels editie Ninove-Dender