Aangekondigde stoelendans in Assese gemeenteraad

Het was voor enkele schepenen en raadsleden in december de laatste gemeenteraad in hun huidige functie. De wissel van verschillende functies was al aangekondigd bij de ondertekening van het bestuursakkoord tussen meerderheidspartijen CD&V en N-VA. En nu de legislatuur halfweg is, was het voor enkele schepenen en gemeenteraadsleden eind december hun laatste gemeenteraad in hun huidige functie. Zo zal de gemeenteraad vanaf 1 januari ook een nieuwe voorzitter krijgen. Het mandaat van Johan De Rop (N-VA) zit er dan op en hij wordt vervangen door partijgenoot Tim Lengeler. Johan De Rop blijft wel zetelen in het schepencollege waar hij Joris Van den Cruijce opvolgt als schepen van Jeugd en Onderwijs. Ook voor Rik De Baerdemaeker (CD&V) zit zijn taak in het schepencollege er op. Na 27 jaar als schepen of voorzitter van het OCMW, de laatste drie jaar als schepen van Openbare Werken, doet hij de laatste drie jaar uit als gemeenteraadslid. Zijn taak in het schepencollege wordt overgenomen door Edwin Fabri (CD&V). Volgens de gemaakte afspraken blijft hij nog twee jaar schepen waarna partijgenoot Guy De Bondt het laatste jaar nog overneemt.

En volgens het afgesproken bestuursakkoord wordt halverwege de legislatuur ook het voorzitterschap van het bijzonder comité voor de sociale dienst gewisseld. Dat was tot nu in handen van Emiel Saerens (N-VA) maar zal vanaf 1 januari overgenomen worden door partijgenote Katleen Meersseman. Tot slot zullen Emiel Saerens en Griet Van den Broeck lid worden van het bijzonder comité voor de sociale dienst ter vervanging van Rudy Lengeler en Katleen Meersseman.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk