Hedwig Uyttersprot, de bekende beenhouwer uit de Opperstraat, maakt speciaal voor kerst en nieuwjaar een nieuw soort pensen. Zowel de witte als de zwarte pensen bevatten de Hofmann Tripβl, het bier van de Kasuta Craft Brewers uit de Molenstraat in Essene, en het brood van Bakkerij Vermoesen uit Affligem.
Bovendien wordt niet alleen maar wit brood gebruikt, neen er gaat ook krentenbrood in de nieuwe pensen van Beenhouwerij Uyttersprot. Die is trouwens gekend voor zijn lekkere pensen. Hun βsnolβ, een speciale zwarte pens, is bovendien erkend als streekproduct. Het idee van de βbierpensβ werd mee aangedragen door Hans Veirman die na nieuwjaar een nieuw congrescentrum opent in Villa Molenhof in Roosdal. Hij zal er, uiteraard, ook de nieuwe pens serveren.
βMaar Hedwig maakt niet alleen lekkere pensen, ook zijn patΓ© is om vingers en duimen af te likken,β zegt Hans terwijl hij met Hedwig nog eens proeft van de nieuwe pensen. Hun oordeel, en het onze, is unaniem: lΓ©kker! βMaandag gaan we van 6 uur βs morgens tot een stuk in de namiddag de nieuwe pensen maken,β zegt Hedwig.
βVanaf dinsdag (18 december, nvdr) zijn ze in onze winkel te koop. En als ze βmarcherenβ zullen ze mogelijk ook na de eindejaarsfeesten te koop zijn.β
Beenhouwerij Uyttersprot, Opperstraat 182, Liedekerke, 053/66 66 84