Ex-basketter opent Sportkaffee Bokaal

Sportcentrum Bokaal in Liedekerke heeft een eigen Sportkaffee. Dat wordt voortaan uitgebaat door ex-profbasketballer Frank Van Impe.

 

Frank Van Impe is op zijn minst een bekende Aalstenaar te noemen. Twaalf jaar lang was hij profbasketballer, onder andere bij Okapi Aalstar. Daar was hij tot 2016 ook sportief manager. Verder is Van Impe bekend als voorzitter van carnavalgroep Lotjonslos (LOL). In café Safir op de Grote Markt in Aalst leerde hij de kneepjes van het vak in de horeca.

En nu is Frank dus de nieuwe uitbater van het Sportkaffee. Het cafetaria van Bokaal werd door de gemeente Liedekerke zelf volledig ingericht. “We hadden enkele kandidaten om het café uit te baten, maar het profiel van Frank past het best binnen onze visie”, zegt sportschepen Steven Van Linthout (CD&V). “Hij is dan ook erg sportminded.”

Van Impe was naar eigen zeggen net op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Deze job is me op het lijf geschreven: ik hou van het horecaleven en ik ben nog steeds erg sportief. Hier kan ik pinten tappen en intussen met de klanten over sport praten”, zegt Frank.

Als achterneef van wielerlegende Lucien Van Impe weet Frank al hoe hij de wielertoeristen moet verwennen. “Ik heb verschillende trappisten in de aanbieding. Een coureur moet na zijn rit op een zonnig terrasje van een goeie trappist kunnen genieten”, lacht Frank. “En ik heb al een hogedrukreiniger gekocht zodat mountainbikers hun fiets kunnen afspuiten.”

 

Topartikels editie Ninove-Dender