Scholen passen voor Kindercarnaval

De jaarlijkse Kindercarnavalsstoet van Liedekerke zal het dit jaar met nog maar één school moeten doen. De andere drie scholen doen niet meer mee.

 

Op 9 februari trekt de Kinderstoet weer door de straten van Liedekerke. Alleen gaat het deze keer om een kleinere stoet, want basisscholen De Knipoog, De Boomgaard en Sint-Antonius doen niet meer mee. Alleen de kinderen van De Bij zullen nog verkleed door de straten trekken. “Dat is jammer, maar ik begrijp de beslissing”, zegt onderwijsschepen Steven Van Linthout (CD&V). “Je kan de scholen niet verplichten om mee te doen. De kinderen van De Bij zullen op 9 februari nog eens deelnemen, maar volgend jaar komt er geen stoet meer. Als gemeente zou het nogal te omslachtig zijn om dit voor slechts één school te organiseren.”

Het einde van de Carnavalsstoet betekent niet dat de kinderen geen feest meer mogen vieren. “Wij zullen nog zeker Carnaval vieren op de speelplaats”, zegt Sara Schouppe, waarnemend directeur van De Knipoog en De Boomgaard. “Onze kinderen zullen ook nog verkleed naar school komen. Maar we merkten de voorbije jaren dat de stoet nogal veel van de leerkrachten én de kinderen vergde”, klinkt het. “De Boomgaard ligt aan het Sint-Gabriël, De Knipoog bijna aan het station. Onze kinderen moesten van aan de school te voet naar het centrum, om van daaruit een lange stoet te lopen en nadien te voet weer te keren. En vaak in barre omstandigheden, want in februari kan het nog erg koud zijn. Ook hadden onze leerkrachten het vaak moeilijk om de kinderen in het oog te houden, want alle kinderen van de vier scholen liepen telkens door elkaar. En daarom besloten we om het Carnavalsfeest gewoon op school te organiseren, zoals vele scholen dat doen. In het belang van onze leerlingen”, aldus Schouppe.

 

Topartikels editie Ninove-Dender