Wies borre schrijft dichtbundel en oorlogsepos over zijn dorp

Na zijn trilogie over Jo Middleton gaat Wies borre uit Liedekerke in zijn nieuwe boek een heel andere – poëtische – toer op.

Het werd een authentieke en merkwaardige dichtbundel met een emotievolle ode aan ‘Likert’. De auteur peilt er naar ontstaan en groei, en schrijft er onomwonden over de plek waar hij zó van houdt.

Hij laat zich volledig gaan en graaft dieper naar de ziel van zijn dorp. Met treffende woorden en zinnen verheerlijkt hij het roemrijke verleden en dringt hij binnen in de geest en het geweten van de man in de straat.

De dichtbundel wordt voorgesteld op de 11 novemberviering om 11 uur in het gemeenschapscentrum Warande in de Opperstraat in Liedekerke, waar onder andere gedichten uit een door hem geschreven oorlogsepos werden opgevoerd.

Een heldendicht dat gewijd is aan de dorpsgenoten die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Een klassiek gedicht waarbij de auteur zich baseerde op verklaringen en geschriften van inwoners die deelnamen aan, of getuige waren van de Groote Oorlog. Beklijvende woorden die nu weer actueel zijn.

Wies borre is sociaal geëngageerd en onderhoudt een nauwe band met de mensen rondom hem.

Gretig speelt hij in op hun wel en wee, op hun vreugde en verdriet. Observeren is hem beroepsmatig meegegeven en dat inspireert hem tot het verwoorden van indrukken in gedichten.

Subtiel en empatisch typeert hij dorpsgenoten – en ook zichzelf – om fijnzinnig lief en leed bloot te leggen… niet om te choqueren, maar om de aard der dingen en het leven in taalstukjes te gieten.

De bundel met een zeventigtal gedichten wordt geïllustreerd met een aantal nooit eerder gepubliceerde foto’s van memorabele monumenten en typische plekjes in Liedekerke.

Het boek is verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel of bij de auteur:  aloisvdb@skynet.be  

Verkrijgbaar in paperback (14,95 euro) of luxe-editie (19,95 euro) –  ISBN: 978-94-6203-642-0