Dubbele oorlogstentoonstelling tijdens kermis Opperstraat

In het gemeenschapscentrum Warande in Liedekerke opent op zaterdag 4 oktober een grote historische tentoonstelling over de Groote Oorlog en Liedekerke.

De tentoonstelling, die tot 12 oktober toegankelijk blijft, geeft een uitgebreide kijk op de levensomstandigheden en impact van WOI op Liedekerke.

Ook alle jonge mannen uit Liedekerke die meestreden aan het front worden fotografisch voorgesteld. Dit biedt de mogelijkheid aan de inwoners om hun voorouders te leren kennen of te laten herkennen. Maar ook voor nieuwe inwoners van de gemeente is het boeiend om hun verhaal te ontdekken.

Liedekerkse scholen en leerlingen krijgen de mogelijkheid om de tentoonstelling te ontdekken en te bezoeken.

Het Liedekerks Heemkundig Genootschap organiseert ter voorbereiding de workshop ‘Stamboom maken, streed mijn bedovergrootvader mee aan het front?’ in de Liedekerkse klassen.

In samenwerking met de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei krijgt Liedekerke tegelijk de primeur van de mobiele tentoonstelling ‘WOI in Pajottenland & Zennevallei’.

In deze tentoonstelling ligt de focus op lokale verhalen en de impact op het dagelijks leven tijdens die periode in de 16 gemeenten van de regio Pajottenland en Zennevallei.

De regio-expo reist na 15 oktober langs de gemeenten van de streek.

Geïnteresseerden noteren ook de vertelling ‘Leven met de oorlog als decor’ op vrijdag 10 oktober om 20 uur in de Warande (toegang gratis).

Het is een aangrijpend vertelmoment over het alledaagse leven van een gewone jongen van dertien in de Groote Oorlog.

Lees ook: