Kasper Daem scoort op het podium bij Metallica (+ foto's & video)

Bekende Liedekerkenaar Kasper Daem is sinds vannacht ook een beetje een BV, of toch minstens een BMF, een bekende Metallica-fan.

Metallica was afgelopen nacht de headliner van de eerste dag van Rock Werchter. Kasper bleek halverwege het optreden zowaar de eerste van enkele – via de website van Metallica – uitverkoren fans die zelf op het podium mochten komen om hun verzoeknummer in te leiden.

Kasper, die ‘Sad But True’ mocht inleiden, deed dat met zoveel branie, dat hij deze ochtend prompt in tal van concertverslagen wordt geciteerd.

  • De Morgen: ‘Leve Kasper uit Liedekerke (‘Een dorpke dat iedereen kent’, dixit de metalfan), die met veel branie even de micro overnam en zijn strot haast schor schreeuwde toen hij ‘Sad But True’ introduceerde. Het toverde een plotse grijns op het gezicht van Hetfield en betekende tegelijk een trap onder de kont van Metallica, dat sneller en snediger ging spelen.
  • VTM: ‘Grote verrassing vanavond tijdens het concert van headliner Metallica op Rock Werchter. James Hetfield sprak plots het publiek toe dat Kasper “from a little town called Liedekerke” het volgende nummer mocht aankondigen. Vervolgens riep hij de Liedekerkse Kasper Daem het podium op, die als een volleerd artiest ‘Sad But True’ aankondigde. Het moet de droom van elke Metallica-fan zijn.
  • De Redactie (VRT): ‘Eigen aan de “verzoekjestournee” is ook dat enkele trouwe fans een nummer mogen inleiden. De eerste doet het in zijn beste Engels. ‘I am Kasper and I’m from a town called Liedekerke’, zegt de jongeman, waarna “Sad but true” volgt. Een andere fan, West-Vlaming Stef, mag later “Blackened” aankondigen.

Kasper mocht voor het concert al backstage met enkele van zijn Metallica-helden op de ‘selfie’. Op zijn Facebook prijken foto’s met Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo.