Rud Janssens opent eetcafé d'Akte

De nieuwste verwenherberg van Rud Janssens heet ‘d’Akte’. De voormalig uitbater van herberg ‘t Klosken in Lennik mocht gisteravond voor het eerst vrienden en familie ontvangen in het oud notarishuis in Lennik. Samen met zijn zoon bakte hij er traditioneel boesteringen op de barbecue.

Voor Rud kwam er na zes jaar een eind aan zijn verhaal in de bekende verwenherberg ‘t Klosken. De man leefde al enkele maanden in onmin met zijn huisbaas en weigerde zijn termijn te verlengen.

Vorige week trok hij voorgoed de deuren achter zich dicht. En dat deed hij met zijn vaste klanten. “Het afscheidsfeestje was schitterend”, lacht hij.

“We hebben alles op gedronken. Het was een leuke ontspanning. Want de laatste weken hebben we hard moeten werken om alles af te krijgen. Het was nipt. Maar dat zijn alle deadlines. De laatste dag hebben we tot 4 uur ‘s nachts doorgewerkt.”

De opening stond gepland op 1 april. Dat is traditioneel de dag waarop Rud iedereen uitnodigt om een boestering te komen eten. “Een haring op de barbecue”, zegt hij.

Zoon in de keuken

“Dat geven we elk jaar aan onze klanten. Daarom ook dat we symbolisch voor deze dag hebben gekozen.” Rud trekt in zijn nieuwe zaak volop de kaart van zijn zoon Glenn.

“Hij krijgt de volledige verantwoordelijkheid en zal in de keuken staan”, zegt hij. “Het immense pand werd volledig gerenoveerd. Vooraan is er een parking en een groot terras. In totaal kunnen hier 90 mensen komen eten. De bedoeling is om net hetzelfde te creëren als in ‘t Klosken. We hebben het café heel volks, rustiek en gezellig ingericht. Qua eten blijft het ook enigszins hetzelfde. Onze specialiteiten: spaghetti’s, boerenboterhammen en veulenvlees, blijven op de kaart.”