Twee verdachten aangehouden voor moord op Frederik Heyvaert

Update (15.30 uur): Het parket Halle-Vilvoorde heeft vanmorgen twee mannen uit Merchtem gearresteerd in verband met de moord op Frederik Heyvaert.

Een man uit Merchtem van 32 jaar, werd gearresteerd en vanochtend voor de onderzoeksrechter geleid, die hem heeft aangehouden op verdenking van moord. Een andere persoon, een man uit Merchtem van 30 jaar, werd ook verhoord en eveneens aangehouden.

Meer informatie geeft het parket momenteel niet. ‘De formele identificatie van het lichaam moet nog gebeuren door een autopsie, maar gezien de identiteitspapieren op de persoon werden aangetroffen én hij gevonden werd na aanwijzingen van een van de verdachten, is er zo goed als geen twijfel mogelijk’, aldus Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

Vrienden van slachtoffer Frederik Heyvaert denken dat de moord op hun makker wel eens een afrekening in het drugsmilieu zou kunnen zijn. Heyvaert verrhuisde van Londerzeel naar Brussegem om aan het drugsmilieu van zijn geboortedorp te ontsnappen.

Dat het lichaam van Frederik Heyvaert een schotwonde vertoont zou in de richting van een afrekening kunnen wijzen. Er werd ook geopperd dat hij bepaalde personen mogelijk nog een belangrijke som geld schuldig was.

Gisteren werd de donkerblauwe camionette op de parking van de voormalige LIDL-winkel aan een grondig onderzoek onderworpen maar in het voertuig werd geen wapen gevonden. Omwonenden verklaarden dat de camionette er sinds woensdag stond.

Frederik was in de nacht van 14 maart uit geweest met een vriend, D.C.K. uit Brussegem. Hij zou bij die vriend thuis blijven slapen. ’s Ochtends stelde die echter vast dat Frederik verdwenen was. Gisteren, net voor de middag, werd een grondige huiszoeking in de woning van D.C.K. uitgevoerd.

Buren van D.C.K. zouden verklaard hebben dat ze de camionette – eigendom van D.C.K. –  waarin het lichaam werd gevonden, vorige week dinsdagavond nog aan de woning in Brussegem hebben gezien.

Wat er precies gebeurd is en wie verantwoordelijk is voor de dood van Frederik Heyvaert moet blijken uit het onderzoek. De bewoners van het verzegelde huis, D.C.K. en zijn neef, werden meegenomen voor verhoor maar het is nog niet duidelijk of ze ook in verdenking zijn gesteld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk