Emma en Belinda winnen hun battles in The Voice (+ foto's & video's)

Het familiesprookje voor de in Lennik wonende mama Belinda De Bruyn (51) en haar dochter Emma Lauwers (20) in The Voice van Vlaanderen duurt voort.

[pullquote]Emma, die doet mij iets. Als die zingt dan gaat de lucht open en begint de zon te schijnen.

Axelle Red[/pullquote]

De mediagenieke moeder en dochter waren in het vtm-programma als allerlaatsten opgespaard tijdens de laatste aflevering van de ‘battles’. Het zegt veel over het favorietengehalte en de aaibaarheidsfactor van beide dames.

Emma kreeg voor haar battle Eva als tegenspeelster. Van coach Axelle Red moesten ze zich door het uiterst gevoelige ‘The Greatest’ van Cat Power werken.

Topfavoriete Emma had duidelijk last van de stress en moet nog hard werken aan haar zelfvertrouwen, maar ze bracht het liedje wel loepzuiver en mooi doorleefd.

Ook Eva zette een sterke prestatie neer, maar Axelle liet haar goudhaantje niet ontsnappen: ‘Emma, die doet mij iets. Als die zingt dan gaat de lucht open en begint de zon te schijnen. Ik kies voor het natuurtalent.’

Mama Belinda kreeg van coach Koen Wauters een totaal andere opdracht, het stevige rockende ‘When Love Comes To Town’ van U2 en B.B. King, een nummer op het lijf geschreven van tegenstander Peter. Belinda bracht een overtuigende performance en kreeg niets dan lof van alle coaches. Ook bij Koen wist ze het laken naar zich toe te halen.

‘Ik voel me als een opgelaten ballonnetje dat uiteengespat is. Super, super’, reageerde een uitgelaten Belinda.

Overigens werden ook de tegenstanders Eva en Peter opgevist, respectievelijk door Koen Wauters en Axelle Red. Ook zij mogen dus mee naar de live-shows die vanaf volgende week vrijdag in het Gentse Kuipke plaatsvinden.