Lennik stoot door naar finaleweek ‘De Slimste Gemeente’

‘En Tom, hij doet het weer.’ Het waren veelbetekenende verlossende woorden van quizmaster Michiel Devlieger aan burgemeester Irina De Knop, Bénédicte Bernolet en Tom Van Cutsem.

Wat Merchtem vorige week niet lukte, kon Lennik donderdag in de weekfinale wel waarmaken: de gemeente stoot door naar de finaleweek van de VIER-quiz ‘De Slimste Gemeente’.

In een spannende weekfinale tegen Essen en Heist-op-den-Berg voelde de burgemeester zich al iets beter in haar sas dan dinsdag, maar het was vooral opnieuw Tom Van Cutsem die het ultieme verschil maakte voor Lennik. 

Net voor de finaleronde stond Lennik nog laatste met ruim 70 punten achterstand, maar dankzij een lijstje van veertien landen die ooit het WK-voetbal organiseerden slaagde Tom er in om zijn gemeente alsnog aan de leiding én in de finale te hijsen.

In die finale tegen Heist-op-den-Berg raakte Lennik achterop, maar Tom wist als laatste speler het tij opnieuw te keren.

De laatste twee vragen, over Nobelprijswinnares Alice Munro en de ‘rockende veenbessen’ The Cranberries, waren duidelijk kolfjes naar zijn hand.

De ploeg van burgemeester Irina De Knop, die met twee welgemikte duimpjes opnieuw de eer gaf aan haar medespelers, weet zich daarmee als derde gemeente te plaatsen voor de finaleweek van deze VIER-quiz.