Succesvolle 44ste editie van De Lus

Het fietsevenement De Lus, die plaatsvond op 15 augustus, was opnieuw een groot succes. Aan het event, dat dit jaar opnieuw georganiseerd werd in samenwerking met het Museum voor Oudere Technieken (MOT) als centraal punt, namen om en bij de 700 deelnemers deel.

De Lus bood dit jaar vier verschillende fietslussen aan, variërend van 15 km tot 65 km, zodat zowel gezinnen met jonge kinderen als fervente fietsers konden genieten van een passende route. De 26 km-lus had een speciale afsplitsing van 15 km voor gezinnen met jongere kinderen met onderweg een leuke zoektocht. Kinderen tot en met 12 jaar konden een foto maken met de gevonden verdwaalpalen (zoals aan zee) en een bonnetje voor een ijsje winnen.

De G-lus, met een gezamenlijke start om 11 uur, zorgde voor een inclusieve fietservaring. Gedurende de ochtend werden de fietsers extra gemotiveerd door de klanken van een minipercussieconcert op wielen, wat voor een feestelijke sfeer zorgde. (Lees verder onder de foto)

De dag werd afgesloten met de trekking van drie winnaars die een waardebon van € 700 ontvingen, te besteden bij Bike Center Mertens in Grimbergen. Mensen met pech konden terecht bij het fietsherstelpunt van Bike Republic, wat zeer gewaardeerd werd door de deelnemers. Voor de kinderen was er in de namiddag een breed scala aan activiteiten rond het thema fietsen, gecombineerd met enkele springkastelen. Lokale verenigingen baatten eet- en drinkstanden uit, terwijl een speciaal ijsjeskraam en een watertap voor verfrissing zorgden.

Inwoners of fietsliefhebbers die niet konden deelnemen aan deze editie van De Lus, kunnen de routes op eigen tempo op een later moment fietsen. De verwijzingen naar de routes zijn te vinden op deze webpagina: ‘https://www.grimbergen.be/de-lus’.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise