Doe mee aan de ‘Grote Lenteschoonmaak

De gemeente roept iedereen op om deel te nemen aan haar zwerfvuilactie op zaterdag 18 maart.

Sinds 2008 organiseert de gemeente Grimbergen een jaarlijkse opruimactie van zwerfvuil, meestal aan het begin van de lente. In 2021 startte het bestuur een intensief coachingstraject van 3 jaar met Mooimakers op. Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG en ijvert voor een maatschappij waar zwerfvuil en sluikstort onaanvaardbaar zijn. Om die ultieme doelstelling te bereiken zet Mooimakers geregeld aanstekelijke acties op touw.

De ‘Grote Lenteschoonmaak’ is zo’n actie. Tijdens deze grootschalige Vlaamse opruimactie gaan duizenden vrijwilligers over heel Vlaanderen zwerfvuil te lijf. Dit jaar vindt de Grote Lenteschoonmaak plaats van zaterdag 18 maart tot en met zondag 2 april. Met vandaag al ruim 100 inschrijvingen lijken we in Grimbergen op weg naar een recordeditie. Wie wil deelnemen, kan zich op drie manieren registreren en dit vóór 10 maart: via het registratieformulier op de gemeentelijke website, telefonisch via 02/260.13.28 of per e-mail: omgevingsbeleid@grimbergen.be

“Traditiegetrouw willen we het goede voorbeeld geven en de strijd tegen zwerfvuil aangaan”, zegt schepen van Afvalbeleid Chantal Lauwers (Vernieuwing). “De gemeentelijke opruimploegen zullen samen met zoveel mogelijk politieke mandatarissen, inwoners, Grimbergse verenigingen en vrijwilligers deze actieperiode op gang trekken op zaterdag 18 maart. Aan de scholen, verenigingen, handelaars en bedrijven wordt gevraagd hun eigen omgeving op te ruimen tijdens deze actieperiode.”

Speciale dank gaat ook uit naar de zwerfvuilvrijwilligers. “In 2022 haalden onze ‘Propere Burgers’ maar liefst 1.200 grote en kleine zakken zwerfvuil op, liet Incovo ons weten.” Ben je ook geïnteresseerd om toe te treden tot deze vrijwilligerswerking? Stuur dan een mailtje naar hilde.goldenberg@incovo.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise