Basiliek wordt opnieuw verlicht (maar niet langer ‘s nachts)

Sinds vorige week wordt de prachtige basiliek van Grimbergen weer verlicht. Daarbij kwam aan het licht dat de verlichting ‘s nachts (vanaf 23 uur) niet gedoofd werd, zoals voorzien op alle gemeentewegen. Fluvius beloofde meteen om de nodige aanpassingen door te voeren.

De verlichting van de basiliek is aangesloten op de openbare verlichting van de Hogesteenweg. Deze wordt gevoed vanuit een cabine die zich in de buurt van het kerkplein bevindt. Op deze cabine zit ook een circuit dat een klein stukje van de Wolvertemsesteenweg voedt (gewestweg N211). Hierdoor werd heel deze cabine niet afgeschakeld.

Een technieker is al ter plaatse geweest om de nodige aanpassingen te doen, waardoor de verlichting die op de N211 zit wordt afgekoppeld van de rest van de cabine. Ten gevolge daarvan zal als alles volgens plan verloopt de openbare verlichting in de Hogesteenweg, Lagesteenweg, Prinsenstraat, Abdijstraat en Kerkplein vanaf nu ook gedoofd worden zoals de rest van ons grondgebied.

De Onze-Lieve-Vrouwstraat hangt aan een andere cabine en circuit, maar ook hier zal de technieker een omschakeling doen, waardoor ook deze vanaf voortaan gedoofd zal worden. De paal dewelke aan de kant van volkssterrenwacht Mira is aangeschakeld wordt gedoofd tot de afstandsbediening voorhanden is.

Foto: gemeente Grimbergen

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise