Nicolas Bourgeois nieuwe voorzitter Vernieuwing

Nicolas Bourgeois (31) werd op de algemene vergadering van Vernieuwing verkozen tot nieuwe voorzitter van de Grimbergse partij. Hij zal de komende drie jaar samen met de bestuursgroep de grootste partij van Grimbergen leiden.

Bourgeois, die opgroeide in Beigem, werd tien jaar geleden lid van de partij en combineerde zijn vorige bestuursfunctie van secretaris al vijf jaar lang met zijn job als piloot. De nieuwe voorzitter wil vooral meer aandacht besteden aan communicatie. “We leven in een wereld van overaanbod aan informatie, halve waarheden en verdraaide verhalen”, zegt hij. “Zowel in de officiële mediakanalen als in de sociale media. Zeker bij complexe dossiers is het belangrijk om correct en begrijpelijk te communiceren. Daar willen we de komende jaren meer werk van maken.”

Marc Soete blijft penningmeester van Vernieuwing. Gemeenteraadslid Yves Verbeck wordt secretaris en schepen Chantal Lauwers wordt ondervoorzitter. Ook de andere mandatarissen maken deel uit van het bestuur.

Vernieuwing is sinds de verkiezingen van 2018 de grootste Grimbergse partij en levert sinds de recente coalitiewissel met CD&V ook de burgemeester.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise