Plannen voor ondergrondse parking en Jumbo-warenhuis ‘on hold’

De plannen voor de aanleg van een ondergrondse parking met Jumbo-grootwarenhuis in Grimbergen-centrum worden even on ‘hold’ gezet.

Het gemeentebestuur beseft dat er veel commotie is ontstaan over voorstel van de meerderheid omtrent de herinrichting van het centrum en de heraanleg van de parking van het Prinsenbos. “De toevoeging van ondergrondse parkeermogelijkheid en vooral de komst van een ondergrondse voedingswinkel roepen vragen op”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Laeremans (Vernieuwing). “De ongerustheid is op een aantal vlakken zeker begrijpelijk en een aantal bezorgdheden zijn terecht. We hebben dan ook de pauzeknop ingedrukt, waardoor de inspraakperiode in dit verhaal een stuk langer zal duren.”

Laeremans weerlegt dan ook de kritiek als zou er geen inspraak mogelijk zijn vanwege de inwoners. “Niets is minder waar: we hebben steeds uitdrukkelijk gezegd dat, vooraleer een vergunningsprocedure zou worden opgestart, het opzet en de voorlopige ontwerpen eerst zouden worden besproken met de gemeenteraadscommissie, de inwoners, de lokale handelaars en de Gemeentelijke commissie voor Ruimtelijke Ordening. Uiteraard nemen we de kritiek mee en zullen de voorstellen opnieuw tegen het licht worden gehouden. Bovendien zijn er in juni inspraakvergaderingen voorzien in het kader van het mobiliteitsplan voor de gemeente.”

De schepen onderstreept dat niet alle plannen in Grimbergen-centrum op pauze worden gezet. “De ontwerpen voor de heraanleg van Beiaardlaan en Lagesteenweg met veel groen en voorrang voor de fietsers gaan in uitvoering. Ook de plannen voor de nieuwe zijvleugel van het gemeentehuis voor de centralisatie van de gemeente- en OCMW-diensten en een nieuwe stek voor de bibliotheek zijn vergunningsklaar.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise