Schuttersgilde Sint-Sebastiaan viert 450 jaar met jubileumschietingen

De schuttersgilde Sint-Sebastiaan uit Meise bestaat 450 jaar en dat mag gevierd worden. Op 10 april werd deze bijzondere verjaardag alvast in de verf gezet met de eerste van vier jubileumschietingen. Heel wat schutters, zelfs uit Frankrijk, kwamen meevieren in Eikevliet.

“Sinds 2007 vinden onze staande wipschietingen hier plaats”, zegt hoofdman Filip De Donder. “Door allerlei regelgeving mochten ze niet langer doorgaan in de Parklaan in Meise. Maar de verstandhouding is prima. We voelen ons hier welkom.”

Met deze vier feestelijke schietingen wil de Sint-Sebastiaansgilde vooral een eerbetoon brengen aan al haar leden van de voorbije 450 jaar. De wippen worden telkens gevuld met een aantrekkelijke prijzenpot. Dankzij de steun van brouwerij Moortgat werd er eveneens een speciaal Duvelglas ontworpen. Dat viel meteen erg in de smaak bij de talrijke aanwezigen. Ook de zon was van de partij en iedereen heeft genoten van een fantastische dag.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise