Groepsaankoop bovengrondse regenwatertonnen

Gemeente Grimbergen organiseert in samenwerking met Haviland ic. en Klimaatpunt een groepsaankoop voor regenwatertonnen.

Daarmee wil het opvang en hergebruik van regenwater stimuleren. Water is immers een schaars en kostbaar goed. “Zo’n ton heeft een pak voordelen. Dankzij de groepsaankoop kan je er eentje scoren aan een voordelige prijs. Het installeren van een bovengrondse ton is eenvoudig. Regenwater dat werd opgevangen kan je hergebruiken om je auto of fiets te wassen, of om de planten in je tuin water te geven. Bovendien zorgt een geïnstalleerde ton voor de beschikbaarheid van gratis regenwater in plaats van kostelijk drinkwater.”

Burgemeester Selleslagh: “Eind april/begin mei wordt het aanbod van de groepsaankoop bepaald door een werkgroep van burgers uit de deelnemende gemeenten. Daarna geeft de gekozen firma een toelichting over het aanbod en gebruik van de regenwatertonnen en ontvang je een vrijblijvende offerte van de leverancier. Na bestelling en betaling kan je regenwaterton in juli afhalen of laten leveren en installeren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise