Leerlingenaantallen GO! Scholengroep SCOOP in stijgende lijn

De jaarlijkse leerlingentelling van GO! Scholengroep SCOOP heeft afgeklokt op bijna 8.700 leerlingen. Dit betekent opnieuw een stijging ten opzichte van vorig jaar en meer dan 9% ten opzichte van zes jaar geleden. Daarmee stijgt het aantal meer dan het geboortecijfer in de regio.

Met 11 basisscholen, 2 tienerscholen en 6 secundaire scholen vormt GO! scholengroep SCOOP een vaste waarde in de noordoostrand rond Brussel. “Dit is het bewijs dat leerlingen en ouders onze keuze voor onderzoekend leren waarderen en vertrouwen op onze aanpak die gaat voor inhoudelijk kwaliteitsvol onderwijs en vertrekt vanuit de verwondering van de leerling”, zegt algemeen directeur Kurt Meeus. “Onze scholen gaan met deze visie aan de slag en vertalen ze naar hun eigen realiteit. Ze kunnen rekenen op onze ondersteuning én bewaren hun eigenheid.”

Deze onderwijsvisie hangt nauw samen met grote investeringen in infrastructuur en ICT. “Leerunits, projectklassen, zittrappen, modulair meubilair, mediawijsheid en een heus medialab ondersteunen het pedagogisch verhaal. Samen op één plek zitten verkleint in onze scholen in Tervuren en Grimbergen dan weer de overstap tussen lagere school en secundair. Verder is op 1 september tienerschool Tangram in Vilvoorde van start gegaan en staat GO! tienerschool VONK! in Hoeilaart in de steigers.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise