Hondentoiletten weg in strijd tegen sluikstorten

De gemeente Grimbergen verwijdert de hondentoiletten op haar grondgebied. Tijdens metingen werd vastgesteld dat hondentoiletten hoofdzakelijk gebruikt werden als vuilnisbakken voor hondenpoepzakjes. Uiteraard is dat zeker niet de bedoeling, want het trekt extra sluikstort aan.

Om het zwerfvuil en sluikstort in de gemeente te verminderen, stapte Grimbergen in 2021 in een coachingtraject van Mooimakers. “Een sensibiliseringscampagne moet de ‘misbruikers’ erop wijzen dat deze poepzakjes thuishoren in een straatvuilnisbak, hondenpoepbak of thuis bij het restafval en zeker niet in de riool”, zegt Milieuschepen Chantal Lauwers (Vernieuwing). “Met dit coachingtraject om zwerfvuil en sluikstort te verminderen, zetten we als gemeente verder in op monitoring, testen van ‘zelfgemaakte’ hondenpoepbuizen en aangepaste hondenpoepafvalbakken.”

Beeld ter illustratie

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise