Alternatieve scholenmarkt voor overstap naar secundair onderwijs

Voor de jongeren die op 1 september de overstap maken van het basis naar het secundair onderwijs kan er door de coronamaatregelen geen scholenmarkt georganiseerd. Er wordt echter een digitaal alternatief voorzien. Op de gemeentelijke website vind je een overzicht van de nuttige informatie over het secundair onderwijs in onze regio.

Op 1 september zullen vele Grimbergse jongeren de overstap van het basis naar het secundair onderwijs maken. Grimbergse jongeren stromen traditioneel door naar scholen te Brussel, Grimbergen, Jette, Kapelle-op-den-Bos, Laken, Londerzeel, Merchtem, Vilvoorde en Wemmel.

“Jaarlijks organiseert de gemeente een scholenmarkt waar we de kinderen en hun ouders de mogelijkheid bieden kennis te maken met de verschillende secundaire onderwijsinstellingen uit onze omgeving”, zegt schepen van Onderwijs Karlijne Van Bree (Vernieuwing). “De scholenmarkt 2022 kunnen we door de huidige coronamaatregelen niet organiseren. Als alternatief centraliseren we op de gemeentelijke website de belangrijkste informatie over secundair onderwijs in onze regio.”

Secundaire scholen hebben echter steeds vaker meer kandidaat-inschrijvers dan plaatsen. Daarom moeten kandidaten zich in heel wat scholen aanmelden via een gemeenschappelijk digitaal register. De scholen uit Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Vilvoorde en Wemmel traden toe tot dit platform. Alle nuttige informatie hierover vindt u op www.aanmelden.school.

De aanmeldingsperiode start op 28 maart om 14 uur en eindigt op 25 april om 14 uur. De meeste Nederlandstalige secundaire scholen uit het Brussels Gewest (Brussel, Jette, Laken…) werken ook met een aanmeldingsprocedure. Zij gebruiken een platform dat u vindt op www.inschrijveninbrussel.be. Opgelet: de aanmeldingsperiode voor deze scholen start al op 7 maart om 9 uur en eindigt op 31 maart om16 uur.

Enkel kinderen die willen inschrijven voor het eerste jaar secundair onderwijs moeten aanmelden. Raadpleeg steeds de website van de scholen waarin u geïnteresseerd bent. Zo weet u zeker of er gewerkt wordt met aanmelding of rechtstreekse inschrijving en mist u de boot niet.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise