Logistiek bedrijf beantwoordt noodkreet van 612 gezinnen: “Het is weer aangenamer wonen, ontspannen én slapen in onze straten”

612 gezinnen uit Groot Grimbergen ondervonden sinds eind vorig jaar overlast van het doorgaand vrachtverkeer in hun buurt. Inwoner Geert Roelants nam het heft in handen en schreef een persoonlijke e-mail schreef naar Jo Van Moer, eigenaar en CEO van het gelijknamige logistiek bedrijf. Het bedrijf trad samen met de bewoners in gesprek met zijn partners om een routeaanpassing door te voeren en de overlast werd op korte termijn sterk verminderd.

Sinds eind vorig jaar merkten de buurtbewoners een sterke toename op van het vrachtverkeer in hun straten waarbij het doorgaand verkeer voor overlast zorgde zoals aardtrillingen, hoge geluidsgolven en gevaarlijke verkeerssituaties. 612 gezinnen ondertekenden een petitie met een uitdrukkelijke vraag naar trager en veiliger goederentransport in Groot Grimbergen. Enkele buurtbewoners namen ook contact op met het lokale bestuur om het probleem aan te kaarten, maar die gesprekken liepen helaas op niets uit.

Eind september besloot inwoner Geert Roelants om de zaken over een andere boeg te gooien. “Dankzij verschillende tellingen van buurtbewoners was gekend dat een groot aantal van de vrachtwagens afkomstig waren van de logistieke dienstverlener Van Moer Logistics”, zegt Geert Roelants die een persoonlijke e-mail richtte naar Jo Van Moer, eigenaar en CEO van het bedrijf.

“Tot mijn verbazing werd ik enkele dagen later opgebeld door iemand uit het management team van Van Moer Logistics.”

“De situatie was ons helaas onbekend en we hebben geen seconde getwijfeld om in gesprek te treden met de buurtbewoners”, reageert CEO Jo Van Moer. “In samenspraak met hen hebben we het probleem op tafel gelegd bij onze lokale afdeling en onze partner in Grimbergen wiens distributiecentrum we bevoorraden. We vinden het namelijk van groot belang om een goede relatie op te bouwen en te behouden met al onze stakeholders. Voor ons is dat ook een element van duurzaam ondernemen.”

Samen met de buurtbewoners en de uitbater van het distributiecentrum onderzocht het logistiek bedrijf de opties om de overlast te reduceren, waarbij men een alternatieve route voor de vrachtwagens uitstippelde. Om Cargovil ter bereiken neemt het vrachtverkeer voortaan de A12 richting Brussel via de Brusselse ring, waarna men vervolgens op de E19 richting Antwerpen de afrit Brucargo neemt en zo via de Woluwelaan in Cargovil aankomt.

De inwoners zijn opgelucht dat er een oplossing uit de bus gekomen is die op korte termijn uitgevoerd werd. “Het is weer aangenamer wonen, ontspannen én slapen in onze straten.”, aldus Geert Roelants. “We hopen dat ook de andere transporteurs dit voorbeeld zullen volgen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise