Boer ontdekt lading cocaïne tussen bananen van Vroegmarkt

Opmerkelijk verhaal in Beigem bij Grimbergen. Daar is bij Hoeve Van Dorslaer in de Beemdenstraat dinsdagochtend een hoop cocaïne gevonden, netjes verstopt tussen de bananen. De dozen kocht boer Stefan Van Dorslaer ’s ochtends nog aan op de Vroegmarkt in Brussel. “Het was meteen duidelijk dat dit geen pakjes cacaoboter waren”, kan hij er nog om lachen.

Het leek wel een filmscenario, maar was ernstige realiteit dinsdagochtend bij de gekende Hoeve Van Dorslaer in Beigem. Zoals gewoonlijk trok boer Stefan Van Dorslaer dinsdagochtend bij het krieken van de dag richting Mabru, de Vroegmarkt in Brussel. Op zijn boodschappenlijstje: bananen om in zijn hoevewinkeltje te kunnen verkopen. “Ik kocht uiteindelijk tien dozen bij één van de handelaars en ging opnieuw naar huis toe”, vertelt Stefan. “Toen ik omstreeks negen uur de dozen opende om de bananen in de rekken te leggen, deed ik de bizarre ontdekking.”

In zeven van de tien dozen zaten blokken cocaïne verstopt. “Helemaal ingepakt in plastic folie, met plakband er rond, net zoals je in de films ziet. Het was meteen duidelijk dat dit geen pakjes cacaoboter waren. We wisten niet meteen wat er mee aan te vangen: alles zelf naar de politie brengen, leek ons niet meteen het beste idee. We hebben dan maar zelf de politie van Grimbergen opgebeld om het verhaal te doen. Zij kwamen massaal opgedoken aan de hoeve. De straat werd zelfs afgezet door twee agenten, gewapend met mitrailleurs. Blijkbaar zouden ze schrik hebben gehad dat er een soort trackingsysteem zou hebben gezeten in de lading. De politie heeft hier ruim de tijd genomen om alles te wegen en sporen op te nemen. Rond de middag waren ze uiteindelijk weg. De andere drie dozen bananen heb ik wel mogen bij houden.”

Waar de lading precies vandaan komt, zal het onderzoek nu moeten uitwijzen. Op de dozen staat alvast dat de bananen afkomstig zouden zijn uit Colombia. “Ik heb mijn factuur getoond aan de agenten en zij hebben ook contact opgenomen met de mensen van de Vroegmarkt en de leverancier van de bananen. Maar vermoedelijk wist die ook niet wat er tussen zijn lading zat. Ondertussen hebben wel alle buren al gebeld om te vragen wat er hier allemaal gaande was. Laat het duidelijk zijn: wij zijn geen drugsbaronnen hè. Wij hebben hier absoluut niks mee te maken en ik hoop alvast dat we dit nooit meer hoeven mee te maken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise