Verwaarloosde paarden aangetroffen in weide: één dier overleden

De politie van Grimbergen heeft woensdag tien ondervoede en onverzorgde paarden aangetroffen in een afgelegen weide in de Driesstraat in Humbeek. De politie kreeg de tip over ernstige dierenverwaarlozing door via passanten. Bij aankomst was één paard jammer genoeg al overleden.

In samenspraak met de dienst Dierenwelzijn werden de nodige maatregelen genomen om de dieren de eerste zorgen toe te dienen.

Twee andere paarden waren er ook ernstig aan toe. De inspecteur-dierenarts van het team Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid liet de twee zieke paarden onmiddellijk in beslag nemen om ze over te brengen naar een opvangcentrum voor paarden in Laarne.

De eigenaar van de dieren werd opgespoord en aangemaand om zijn dieren te verzorgen. Er werd een proces-verbaal opgesteld. Hij mag zich aan een fikse boete verwachten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise