Tweede podiumwagen moet verenigingsleven ten goede komen

Grimbergen heeft een nieuwe podiumwagen. Dit biedt meer mogelijkheden voor de eigen gemeentelijke evenementen en ook het verenigingsleven kan er extra mee ondersteund worden.

De gemeente had al een podiumwagen, maar nu de activiteiten langzaam weer opgestart worden, is een tweede wagen welkom. De andere was bij momenten ‘overbevraagd’.

De nieuwe podiumwagen is gebouwd volgens de hedendaagse techieken. “Hij biedt ook enkele bijkomende voordelen voor de gebruikers”, zegt schepen van Feestelijkheden William De Boeck (Open VLD. “Zo is de overkapping hoger ten opzichte van de vloer en hebben bijvoorbeeld de dansgroepen zo meer bewegingsruimte. Een bijkomende troef is dat de nieuwe podiumwagen flexibel kan opgesteld worden met de opening naar keuze langs Ă©Ă©n van beide kanten.”

De nieuwe podiumwagen kwam net op tijd voor een eerste gebruik tijdens Veldkantkermis. “Ook voor de zomerafsluiter van 25 augustus kunnen we de nieuwe podiumwagen volop inzetten. Intussen blijft de andere podiumwagen op het kerkplein staan als openluchtlocatie voor het verenigingsleven bij de doorstart na de coronaperiode. Hij kan gebruikt worden voor hun reguliere werking, repetities, toonmomenten of kleinschalige evenementen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise