Alweer reuzenaronskelk in bloei in Plantentuin

Het is feest voor de liefhebbers van de zeldzame reuzenaronskelk in de Plantentuin Meise. Nadat vorige week al een eerste plant in bloei kwam, is in de nacht van zaterdag op zondag ook de bloem van een tweede exemplaar opengegaan. De plant meet maar liefst 2m40.

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) is een zeldzame soort die endemisch is voor de tropische wouden van Sumatra. Een titaan die zijn naam eer aan doet, want het is de grootste ‘bloem’ ter wereld’.

Vorige week konden kijklustigen de bloei van een eerste exemplaar al bewonderen. Een tweede reuzenaronskelk – die maar liefst 2m40 meet – kwam in de nacht van zaterdag op zondag in bloei. Het schutblad maakt zich dan los van de bloeikolf tot het volledig is opengeplooid en een donkerrode kraag vormt. De spectaculaire bloei gaat gepaard met een doordringende geur waarmee de plant in zijn natuurlijke omgeving bestuivende insecten aantrekt.

Wie de bijzonde bloei van de reuzenaronskelk wil bewonderen, moet er snel bij zijn. De bloei duurt namelijk maar 72 uur. De Plantentuin is elke dag geopend van 10 tot 18 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise