Medewerkers gezocht voor blijvende ‘livestreaming’ van mis uit abdijkerk

Pastoor Johan Goossens wil ook in de toekomst de misvieringen blijven live-streamen. Op die manier kunnen bewoners van woonzorgcentra of mensen die niet in de kerk geraken toch de mis volgen. Om dat voor elkaar te krijgen worden vrijwilligers gezocht.

Vanaf maandag 7 juni kan ook in de Grimbergse kerken weer eucharistie gevierd worden met publiek. Sinds 2 november 2020 was dit zo goed als onmogelijk omwille van de strenge coronamaatregelen. Maar de recent aangekondigde versoepelingen laten het nu dus weer toe.

“En daar zijn we heel blij om”, zegt pastoor Johan Goossens. “Toch konden we de voorbije maanden vanuit de abdijkerk van Grimbergen dagelijks misvieringen via het internet uitzenden. Hierbij zeker een bijzonder woord van dank aan Studio JM! (www.studiojm.be). Elke zondag zorgen ze voor een professionele uitzending via YouTube en Facebook.”

“Ook in de toekomst willen we vanuit de abdijkerk van Grimbergen blijven livestreamen met een nieuwe en vaste installatie die in de basiliek wordt geïnstalleerd. De bedoeling is vooral dat mensen die in een woonzorgcentrum verblijven of mensen niet meer tot aan de kerk geraken omwille van gezondheids- of ouderdomsproblemen ook op zondag de eucharistieviering rechtstreeks op televisie kunnen volgen. Momenteel loopt er een proefproject met het WZC H. Hart in Grimbergen. In de toekomst zal dit ongetwijfeld nog uitgebreid worden.”

“Om deze nieuwe livestreaminstallatie te bedienen zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij in een beurtrolsysteem willen helpen. Ongetwijfeld zijn er in Grimbergen of omstreken mensen die hier handig in zijn of dit als hobby graag willen doen. Met een korte opleiding en enkele oefensessies moet dat zeker lukken.”

Wie interesse heeft mag contact opnemen met pastoor Johan Goossens of met het parochiesecretariaat in Grimbergen: 02 270 95 13 of j.goossens@telenet.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise