Gemeente investeert in tweede podiumwagen: “Meerwaarde voor eigen activiteiten en verenigingsleven”

De gemeente Grimbergen heeft een tweede podiumwagen aangekocht. Het gaat om een investering van ruim 60.000 euro.

“Grimbergen heeft traditioneel een zeer rijk gevulde evenementenkalender”, legt schepen van Feesten William De Boeck (Open VLD) uit. “De voorbije jaren dienden we vaak aanvragen voor het gebruik van de podiumwagen te weigeren in de periode van mei tot eind september. Maar daar komt nu dus verandering in. Dat biedt ook ruimte voor nieuwe initiatieven. Zo denken we aan animatie op zomerse zondagen, free podia en muziekfestivals die ook een mooie bijdrage leveren tot een bruisend Grimbergen.”

In het vooruitzicht van een voorzichtige heropstart van het buitenleven in de huidige corona-pandemie, is de bijkomende podiumwagen ook een meerwaarde. Hij kan extra ingezet worden tijdens de gemeentelijke activiteiten. Ook biedt een extra podiumwagen meer mogelijkheden voor de doorstart van het verenigingsleven als het federaal buitenplan verder wordt uitgerold en er opnieuw meer toegelaten is.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise