Nieuwe feestzaal zal ‘Den Douwe’ heten

De tijdelijke feestzaal in de voormalige bedrijfsgebouwen van koffieproducent Douwe Egberts krijgt ‘Den Douwe’ als naam. De opening is voorzien voor september.

“Om een aansprekende naam voor de nieuwe multifunctionele zaal te vinden, organiseerde onze gemeente een wedstrijd waarbij de inwoners voorstellen konden inzenden”, zegt schepen van feesten William De Boeck (Open VLD). “En met succes. Want we ontvingen 211 enthousiaste inzendingen. De achtkoppige jury selecteerde 5 leuke namen: De Branderij, De Koffiefabriek, Den Douwe, Douwe Fabriek en ’t Kraaiennest? Het college hakte de knoop door en koos voor de sprekende naam ‘Den Douwe’.”

Na een spannende trekking werd Bart Valgaeren de winnaar van deze wedstrijd. Hij gaat de Grimbergse geschiedenisboeken in als trotse bedenker van de naam en ontving 100 euro te besteden bij zijn collega-handelaars. De bedenkers van de vier overblijvende namen kregen een troostprijs van 25 euro. Het gemeentebestuur bedankt de 211 deelnemers voor hun enthousiaste inzendingen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!