Cannabisplantage met 850 plantjes ontdekt: 38-jarige Albanees opgepakt

In een leegstaande woning in de Voordestraat in Humbeek is een cannabisplantage opgedoekt met ongeveer 850 plantjes.

Zondagochtend vroeg viel de politie de woning binnen. Dat bevestigt het parket Halle-Vilvoorde. Het aantal ontdekte planten is nog niet bekend. “Er werd wel een 38-jarige Albanees in de woning aangetroffen”, aldus woordvoerder Gilles Blondeau. “Deze werd ter beschikking gesteld van het parket dat hem voor de onderzoeksrechter laat voorleiden wegens teelt van verdovende middelen in het kader van een vereniging.”

De politie bleef een groot deel van de dag ter plaatse, samen met het labo, om sporenonderzoek te verrichten en de professionele installatie te ontmantelen. Daarbij werden ook alle plantjes naar buiten gebracht wat zorgde voor een indringende geur in de straat.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise