Koppel maakt al bijna 20 jaar attractiepool van woning met uitbundige kerstverlichting

Christiane Debel (74) en Guy Heyvaert (62) hebben hun woning op de Brusselsesteenweg weer helemaal in de kerstsfeer ondergedompeld. Het lichtspektakel – intussen een traditie van bijna 20 jaar – lokt elk jaar weer heel wat kijklustigen langs de drukke steenweg. Mensen stoppen geregeld voor de deur om een foto te maken.

Maandag waren Christiane en Guy nog in de weer om alles te installeren. Om 16.30 uur was het dan tijd voor het moment suprême: de talrijke kerstlichtjes werden ontstoken.

“De lichtjes zijn allemaal geautomatiseerd”, zegt Christine trots. “Het begint om 6u ‘s morgens tot 9u, en dan ‘s avonds van 16.30 tot 23 uur. We hebben er een weekje aan gewerkt. Sterren, de kerstman, een echte kribbe, rendieren: alles vind je hier bij ons.”

(Lees verder onder de foto)

hdr

“Het is begonnen met enkele rendieren en zo kwam er elk jaar wel wat bij. Maar dit jaar hebben we niks gekocht. Het is meer dan genoeg”, lacht Christine. Het koppel merkt dat het veel mensen een plezier doet: “Er zijn mensen die ons een kaartje sturen, of die ons pralines brengen. Het is niet te geloven. We doen het dan ook voor de mensen. ‘s Avonds stoppen er veel om een foto te nemen. Het is soms zelf wat gevaarlijk. ”

Ook de rest van Grimbergen is al in kerstmodus. Even verderop, in de Spaanse Lindebaan, staat een prachtige kerststal in een weide en ook het gemeentehuis is al mooi verlicht.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise