Geen carnavalsstoet op Vette Dinsdag ‘maar wel alternatief’

Er komt halfweg februari geen carnavalsstoet door Vilvoorde. Dat staat nu al vast. Oorzaak is uiteraard corona. De stad zal wel een alternatief voorzien om toch de sfeer van carnaval op te roepen in het straatbeeld.

Een officiële beslissing is er nog niet maar cultuurschepen Moad El Boudaati (SP.A) is dat een kwestie van tijd. “Onze lichtstoet valt op Vette Dinsdag, midden februari. Dat is volgens mij nog altijd veel te vroeg zelfs al is men de vaccinatie tegen dan volop aan het uitrollen. Het carnavalsfeest zoals we het kennen zal dus naar verwachting niet kunnen doorgaan. Wat we wel gaan doen is een alternatief uitwerken. We gaan in het straatbeeld toch iets voorzien waardoor onze inwoners toch het gevoel hebben dat het carnaval is. Hoe of wat, dat is nog niet beslist maar het is nu al duidelijk dat het niet zal zijn zoals andere jaren.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise