Afvalintercommunale Incovo gaat recyclageparken beheren en sluikstort-problematiek aanpakken

Het schepencollege van Grimbergen heeft principieel beslist om het beheer van de recyclageparken en de aanpak van de sluikstortproblematiek over te dragen aan afvalintercommunale Incovo. Zo wil de gemeente nog meer inzetten op een integraal afvalbeleid.

“Door de overdracht kan Grimbergen niet alleen beroep doen op de afvalexpertise van Incovo, maar kunnen we ook meer dienstverlening aanbieden aan de inwoners”, meldt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “Zo zal Incovo de broodnodige investeringen op het recyclagepark op zich nemen. De laatste investering dateert immers van 2002. De inwoners van Grimbergen zullen ook terecht kunnen op alle andere recyclageparken van Incovo (Meise, Vilvoorde, Zemst, Machelen en Londerzeel).”

Sluikstorten zijn ook in Grimbergen een probleem én een doorn in het oog van vele bewoners. Incovo biedt een totaalaanpak aan: van communicatie op maat, tot het opruimen van sluikstorten en handhaving. Momenteel heeft de gemeente nog geen uitgewerkt sluikstortbeleid. Door met Incovo samen te werken, kan de gemeente genieten van hun ervaring en kennis.

De samenwerking met Incovo moet nog formeel goedgekeurd worden door Incovo en de gemeenteraad. “De nodige onderhandelingen inzake overname personeel zullen ook nog gevoerd worden met de vakbonden en INCOVO, maar we verwachten een gunstige afloop”, stelt Chris Selleslagh.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise