Grimbergen ondertekent charter Gezonde Gemeente

Het gemeentebestuur van Grimbergen heeft als 280ste gemeente in Vlaanderen het charter Gezonde Gemeente ondetekend. Daarmee bekrachtigt de gemeente de intentie om tijdens de komende legislatuur verder in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie.

Door mensen de juiste informatie te verschaffen, hen te sensibiliseren en de leefomgeving te optimaliseren, wil Grimbergen haar inwoners overtuigen om gezonde keuzes te maken.

Grimbergen zal gezondheidscampagnes voor inwoners en personeel uitwerken en dat steeds op basis van lokale noden, inspelend op actuele tendensen en gedragen door de verschillende gemeentelijke diensten. Het logo van Gezonde Gemeente zal hierbij telkens gecommuniceerd worden.

Begin oktober start de eerste actie die past binnen de 10-daagse voor geestelijke gezondheid.Met het initiatief ‘Spreuken in het Straatbeeld’ wil men het straatbeeld opfleuren met positieve spreuken die een glimlach toveren op het gezicht van elke voorbijganger. Een opsteker in moeilijke COVID-19-tijden, maar ook het begin van meer aandacht voor mentale veerkracht en eenzaamheid in de gemeente Grimbergen.

“Een Gezonde Gemeente betekent voor ons: mensen gezondheidsvaardig maken en een omgeving creëren die iedere inwoner, bezoeker en werknemer optimaal stimuleert om gezond te leven. Een gezonde woon-, speel-, werk- en zorgomgeving dus, waarin bovendien gezondheidsverschillen vrijwel onbestaande zijn”, aldus Jean-Paul Windelen, Schepen voor welzijn.

Gezonde Gemeente is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met als betrokken partners de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) met de steun van de Vlaamse overheid.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise