Vakantiekamp opgebroken na besmetting 4-jarig kindje

In Grimbergen is vorige week een vakantiekamp van Idee Kids vzw afgebroken nadat een vierjarig kindje ziek was geworden en besmet bleek. Aan het kamp namen 46 kinderen deel. Zij zitten voorlopig in quarantaine.

Het ging om het kamp ‘elfjes en kabouters’ dat in de basisschool De Regenboog aan de Speelbroek plaatsvond. Een vierjarig kind vertoonde koorts en een aantal andere symptomen. “De ouders werden verwittigd en het bleek uiteindelijk effectief om een coronabesmetting te gaan”, zegt waarnemend burgemeester Philip Roosen. “Daarop is meteen beslist om het kamp stop te zetten. Het ging om een bubbel van 46 die meteen werd ontmanteld. Alle ouders werden meteen verwittigd. Zij hebben de boodschap gekregen om naar hun dokter te gaan voor een test en tien dagen in quarantaine te blijven.”

Het is nog onduidelijk of er een link is met het stijgend aantal coronagevallen in de gemeente, waar de gemeente nu alertheid voor vraagt. De voorbije week werden er 18 bevestigde COVID-19-besmettingen vastgesteld in Grimbergen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise