Skatepark aan het Pierebad terug open: maximaal 20 skaters toegelaten

Het skatepark aan het Pierebad in deelgemeente Strombeek-Bever is terug open. Om de Corona-voorschriften te respecteren worden wel een aantal maatregelen genomen. Zo mogen er maximaal 20 skaters tegelijkertijd op het park.

Schepen van Jeugdbeleid Tom Gaudaen (Open Vld): “Op een skatepark is het niet zo eenvoudig om de regels rond fysieke afstand te laten naleven, maar we willen de jongeren in onze gemeente de kans geven om na al die tijd eindelijk terug te kunnen skaten.”

Er mogen maximaal 20 jongeren tegelijkertijd skaten. De persoon die toezicht houdt, zal een lijst bijhouden waarop per uur genoteerd staat wie aan het skaten is. Skaters kunnen zich bij aankomst aan het park aanmelden bij de toezichter en hun naam laten noteren voor een tijdslot dat nog vrij is. Zo krijgt iedereen de kans om zich op de piste uit te leven.

Het skatepark aan het zwembad Pierebad in Strombeek-Bever is elke dag open van 12 tot 22 uur. De nadarhekken zullen rond het park blijven staan om het aantal aanwezigen te kunnen controleren.

Voor de heropening van de speeltuintjes is het nog wachten op een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise