Sint-Jozefsschool ondergaat metamorfose

Aan de Sint-Jozefsschool in Strombeek-Bever zijn grote werken gestart. Daarbij werd ook een deel van het oude kloostergebouw gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouw.

De Sint-Jozefsschool telt momenteel 518 leerlingen en blijft maar groeien. De nood aan nieuwe lokalen is dus acuut. Daarom startte deze maand de afbraak van de oude schoolvleugel. In de nieuwbouw komen negen nieuwe klaslokalen.

Ook de volledige aanpalende vleugel wordt aangepakt. De kapel blijft wel behouden en ook de buitenmuur blijft staan. Verder wordt alles gestript. De werken aan die middenvleugel zullen pas volgend jaar starten.

Enkele klassen zullen dan waarschijnlijk ondergebracht worden in containerklassen. De globale werken zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise