Tiende juwelencollectie voor cafébazin Katrien

In Asse is Katrien De Bisschop bekend als de cafĂ©bazin van Murphy’s. Maar als het cafĂ© gesloten is, trekt ze zich terug in haar atelier waar ze juwelen ontwerpt. “Tien jaar geleden begon ik in bijberoep met juwelenontwerp en dat in combinatie met het cafĂ©. Ik ontwerp nu een collectie per jaar. Het is fijn dat ik rustig de tijd krijg om te groeien”, vertelt Katrien bij de voorstelling van haar nieuwste collectie. Voor dit jaar heeft ze een nieuwe, kleine collectie ontworpen genaamd ‘Ten’. Daarnaast koos ze haar beste ontwerpen uit de voorbije negen collecties. Die werden wat opgefrist en zijn nu ook opnieuw beschikbaar.

“Het is gek om te zien dat er op die tien jaar toch veel evolutie zit in mijn ontwerpen. Mijn eindwerk had bijvoorbeeld wat meer de stijl van Art Nouveau en Art Deco. Heel out-of-the-box met veel krullen, terwijl ik nu toch vooral praktische en draagbare ontwerpen zonder veel tierlantijntjes maak. Ik ontwikkelde een eigen stijl en creer wat ik zelf mooi vind. Ik ga nooit een ontwerp op vraag van de klant maken, al zijn enkele kleine aanpassingen wel steeds mogelijk.”

Die aanpak heeft duidelijk succes. Katriens collecties gaan ieder jaar vlot over de toonbank en worden zelfs gedragen door dj Charlotte De Witte en radiostem Sofie Engelen. “Mijn grote droom is om voltijds juwelenontwerper te worden. Soms wou ik wel dat ik meer tijd had om aan een ontwerp te werken. IdeeĂ«n blijven dan even liggen zodat ze kunnen rijpen. Inspiratie heb ik alvast genoeg. Mijn ontwerpen vorm ik eerst in mijn hoofd, de inspiratie daarvoor is eerder gevoelsmatig. Daarom heb ik altijd een notitieboekje bij de hand voor mocht me iets te binnen schieten”, lacht Katrien. 

De pop-upstore van Katrien bevindt zich in de Forum Galerij aan het Gemeenteplein en is open op woensdag- en zaterdagnamiddag tot eind januari.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk