Monumentale kerststal in basiliek

In de Sint-Servaasbasiliek kan je opnieuw een flink uit de kluiten gewassen kerststal bewonderen. De hechte groep vrijwilligers heeft ook dit jaar weer een replica nagebouwd van een bestaand gebouw. Deze keer werd gekozen voor een pand op de Beigemsesteenweg.

Sinds 1936, wordt er elk jaar een grote kerststal gebouwd in de abdijkerk van Grimbergen. “Het was wel pas in 1946 toen de traditie werd overgenomen door de toenmalige abt dat de kerststal telkens werd gebaseerd op een historisch tafereel of een bestaand pand in het Grimbergse”, zegt pastoor Johan Goossens, die ook deel uitmaakt van de groep vrijwilligers.

Sinds 1986 wordt gewerkt met de huidige ploeg van een dertiental mensen. Die doen er steeds zowat een maand over. De traditie wil dat het steeds om een oud, soms historisch gebouw gaat dat ergens in Grimbergen terug te vinden is. In het verleden werd de kerststal nog gebaseerd op de voormalige woonst van jazzlegende Toots Thielemans.

De kerststal blijft te bezichtigen tot na Driekoningen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise