Tientallen konijnen sterven vreselijke dood

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft in een vervallen schuur achter een leegstaande woning aan de Driesstraat de gemummificeerde kadavers aangetroffen van tientallen konijnen. Die zijn hoogstwaarschijnlijk in hun batterijkooien zijn gestorven. “Zelfs voor ons is dit een zeldzame en wrede misdaad om mee geconfronteerd te worden”, zegt de woordvoerster van de organisatie.

Animal Rights deed de gruwelijke ontdekking in een vervallen schuur achter een dichtgetimmerde woning. Daar trof ze de kadavers aan van vele tientallen konijnen die hoogstwaarschijnlijk in hun batterij kooien waren gecrepeerd. De organisatie vermoedt dat de voormalige eigenaars van de konijnenfokkerij op een dag de deuren achter zich dicht getrokken hebben en de konijnen aan hun lot hebben over gelaten. Een deel van de kooien bestond bovendien uit zogenaamde voedster-kooien, waarin moederkonijnen hun jongen werpen. “Omkomen van honger en dorst zonder ontsnappingsmogelijkheid moet voor onvoorstelbare paniek, stress en lijden gezorgd hebben,” zegt Animal Rights-campagneleider Erwin Vermeulen. “Je moet er niet aan denken dat wanhoop de moederkonijnen mogelijk tot kannibalisme heeft gedreven.”Wij zien veel dierenleed voorbijkomen uit de vee-industrie maar dit is ook voor ons een zeldzame en wrede misdaad om mee geconfronteerd te worden.”

De organisatie heeft klacht ingediend bij de politie en hoopt dat de daders opgespoord worden. “Het kan niet zo zijn dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het creperen van deze konijnen, ergens anders opnieuw hun terreur uitoefenen over andere dieren. We verwachten dat deze mensen opgespoord en bestraft worden. Minimaal moeten ze een verbod krijgen om dieren te houden.”

Het parket Halle-Vilvoorde gaat een onderzoek starten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise